01-04-09Zucht...ik heb tijd tekort...Moet zeggen dat ik het deze week in de nachtdienst absoluut niet druk heb,en er zeker tijd is voor een steekje op zn tijd..maar vind het ook erg leuk wat tijd te nemen om heel wat superweblogs te bezoeken.En daar staan zoveel leuke ideeen op..Maureen,jij bent een van de ergste met leuke ideeen. [http://jikkes.blogspot.com/}..het haken moet zo iets heerlijk ontspannends zijn,ik ben al een zeker een uur bezig geweest om als proeflapje een begin te maken met een hexagon..aangezien het toch zo,n 25 jaar geleden is dat ik ook maar iets gehaakt heb,zal ik toch even advies moeten vragen.Ik ga daarom morgen maar even naar de handwerkjuf op school..ze kan me vast helpen.
En verder staat op je weblog natuurlijk het ontzettend mooie tracteeridee..Klinkt wel heel na-aperig allemaal,sorrie daarvoor..maar het is vragen om dit soort nabootsingen van mij kant met zulke superfotos! En dan heb ik ook nog eens 4 dochters..een beter excuus heb ik niet. Ook daar ga ik heerlijk wat tijd instoppen de komende weken.
Natuurlijk blijft supergoof me triggeren met haar NI..Ik mag van mezelf wat nieuws op quiltgebied gaan doen,mits er een quilt,ik denk de rooie,af is..
Dus misschien dat de NI dan in beeld komt..leuk om weer nieuwe blokken te kunnen maken naast al het doorquilten.
Maar heb ook in een boek een mooi idee gevonden voor mn stofjes,een projekt wat een mooi contrast zal zijn met de NI..Ananas Geant is de naam..op zn frans tenminste..want het boek is frans..Wordt nog wel een heel gepuzzel wat lezen betreft. Maar ik verwacht dat het goed te begrijpen is,de taal van quilten is toch over de hele wereld hetzelfde..De blokken van deze quilt zijn..65 cm!!!!
Ik zal zeker niet genoeg hebben aan de fat quarterd die ik nu heb...vrees daarom snel een bezoekje te moeten brengen aan quiltshop Leur{http://www.quiltshop.nl/}..die altijd ontzettend mooie kaffe stoffen heeft.

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk om zo een compliment te lezen *bloos*
  Als je in mijn buurt woonde, had ik je het hexagon-nen zeker voorgedaan samen met een bakje koffie ofzo....
  En wat lijkt "Material Obsession" mij een leuk boek....alleen de titel al!

  Liefs,
  Maureen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een tijdje terug heb ik je blog ontdekt. Heb hem gelijk bij mijn favorieten gezet!
  Material Obsession, een geweldig boek hè! Ik ben bezig met "Annie's Garden". Binnenkort komt ook deel 2 in de winkel. Kan niet wachten.

  O en dan dat haken... ook bij mij wil het maar niet lukken. "Vroeger" op school moesten we eens een poedel haken (om een Granini fles). Wat heb ik zitten ploeteren op dat ding,(en de nodige traantjes gelaten) het lukte me niet... Mijn moeder heeft hem toen -heel lief- voor mij af gemaakt. Laatst heb ik wederom een poging gewaagd, ik zie nl. zulke prachtige dingen op verschillende blogs: bloemetjes, roosjes, zelfs een prachtige sprei. Maar ook nu heb ik het na een poos weer gefrustreerd in een hoekje gegooid.. Toch geef ik de moed niet op: heb nu ontdekt dat er op You Tube instruktiefilmpjes staan. Dus wie weet lukt het me binnenkort wél!

  Fijne dag!

  Groetjes van Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o,gelukkig Suzanne,een medeslachtoffer..maar het gaat ons lukken! Ik ben vandaag bij de juf geweest,en veel wijzer geworden..helaas was er geen tijd om alle rijen door te nemen,maar ga me eerst eens storten op de eerste! Denk dat als je het weet,je het zo onder de knie hebt!
  enne..Maureen..dat bakje koffie..we wonen denk ik best een eind van elkaar weg,maar wie weet..lijkt me erg gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi jip,

  he volgens mij ken ik jou. via je werk. we hebben het kort over creabea dingen gehad en over jouw quilten. toen ik je post zag over je (geweldig mooie) zwart/witte quilt en je vloer wist ik het zeker (uhm, toch?!)
  wat maak jij prachtige dingen!!

  dag!

  ps1: die vogelflat is leuk. had m ook op mijn lijstje staan ...zoals zoveel. dagen zijn te kort, maar dat weet jij vast met 4 meiden en een baan.

  ps2: als zin zie mijn post op 6/2

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Material Obession...dat mòet over mij gaan! *proest*
  Ik zet 'm wel op mijn verlanglijstje...bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen