17-04-09

de blauwtjes


Brrr..das een tegenvaller ,die regen na zulk mooi weer! Het was vannacht zelfs weer wat fris.Maar ons winterdekbed ligt al diep in de kast..en die gaat daar toch ook zeker nog een tijd blijven,is mijn idee.Als ik naar beneden loop,is mn eerste ontmoeting de blauwe quilt ,die ligt te wachten verder doorgequild te worden..eigenlijk zouden ze ook wel op ons bed rustig af kunnen wachten tot ze weer aan de beurt zijn..lekker relaxed een beetje dijnen op ons waterbed..moet heerlijk zijn.ook voor ons!

5 opmerkingen:

 1. vind deze quilt nog steeds super,dit wordt één van de volgende projecten,maar eerst sommige afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik vind dit toch zo prachtig. Kom hier toevallig langs en meteen met m'n neus in de boter. Hoe maak je zo'n vierkantje, zijn het vier strookjes langs de rand of is dat één stuk?

  groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee esther!
  leuk dat je het vraagt.ik heb vierkantjes gesneden van 7 x 7 cm,waardoor je uiteindelijk,na aftrek van je naadje,een 4 kantje overhoudt van 6 x 6 cm ,er rond heb ik strookjes gemaakt van 3 cm breed,2 met de lengte van 11 cm en 2 met de lengte van 7 cm.Als je eerst de kleintste strookjes vastmaakt aan het 4 kantje,kun je vervolgens de langere stroken vastmaken aan het stukje met 4 kantje en korte strookjes.Je kunt elke afmeting gebruiken die je zelf mooi vind natuurlijk.Enne..heeeeel veel verschillende blauwe stofjes shoppen....vervelend he....hihiihihhi
  heel veel plezier ermee,hij is erg ontspannend om te maken.
  groetjes,danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O dank je voor je uitgebreide antwoord! ik snap het helemaal. Bij Sylkamode hebben ze 'zakken' van 2 kg verschillende stofjes, ook in blauw-tinten. Smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kom hier via het blog van je dochter, en zie deze foto: sjonge, wat een wérk!!
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen