27-03-09

en hier mn beebs!Had belooft om mn nieuwe aanwinsten te laten zien,de konijnenbeebs!Ze zijn nu 5 dagen oud,en doen het alle 5 super! Ik zal eerst even wat vertellen over de franse hangoor,Het is een zeer aanhankelijk groot konijnenras,volwassen dieren wegen tussen de 5 en 6,5 kilo.Het fijne aan dit ras is dat ze zich erg aanhankelijk naar mensen opstellen,wat ze maakt tot een superhuisgenoot.veel mensen houden een franse hangoor binnen,en hij gaat zich dan echt honds gedragen,komt naast je op de bank liggen{ is toch zeker een meter konijn als hij zich eens lekker nesteld}
Ik houd deze dieren in dit aantal nu zo,n 5 jaar,ervoor heb ik zeker al een jaar of 12 franse hangoren.
Maargoed,er is een nestje geboren maandag,altijd erg leuk.Vaak kan je ook gewoon bij de bevalling aanwezig zijn en kan je de kleintjes meteen aanraken,moeder vind dit geen enkel probleem,wat uniek is voor konijnen.
Het nestje heeft als mama een zwartwitte mama,en een blauwe papa...en is uiteindelijk een nest vol toverballen geworden.Een zwartje en blauwtje een blauw/ witje{blauwbont} en 2 madagascar,de bruintjes in het nestje.Ze zien er allemaal welvarend uit!

Deze morgen een bijzonder leuke ochtend gehad trouwens,we zijn met 32 kleuters naar de lammetjes geweest!! weet niet wie er meer van genoot..ik.of de kleintjes..of misschien toch de lammetjes,die verwend werden met een lekker flesje melk..

6 opmerkingen:

 1. pfieeeuw, ik zag op m'n blog staan dat je ons op de foteuw had gezet!!
  Maar het zijn de liefste nijnen beebs!!!!

  xx je allurrlieefste dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze zooo lief!
  Heb jaren een hangoor gehad (konijn natuurlijk) we gingen zelfs samen op kamers. Hij liep los door m'n kamer en was ook zindelijk.
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Accchhhhhh......wel willen er één.....wat SUPERlief!!!

  En zijn ze echt zo aanhankelijk en lief?
  Wij hebben wel ooit eens een "gewoon" konijntje uit de dierenwinkel gehad, maar die beet en kreeg je gewoon niet te pakken als ze weer terug in haar hok moest...

  Nu houden we het maar bij cavia's...zijn ook erg lief.
  Maar zoeken op dit moment nog een huisdiertje voor onze Job(9).
  Hij is gek op dieren.

  Liefs,
  Maureen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat L*I*E*F!
  Ik zit bijna met mijn vinger op het scherm die zachte ruggetjes te aaien, kan me helemaal voorstellen hoe heerlijk dat velletje voelt...
  Fijn weekeinde en beterschap met de zieke Bieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom heb je ze nou in een schaaltje gelegd?
  Is toch luguber.
  Wij hebben ook zo'n mooi nijn gehad alleen mocht hij niet meer binnen nadat hij met het pedaal van mijn naaimachinein zijn bek rond de tafel rende.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een dotjes. Ik ben ook heel benieuwd naar foto's als ze wat groter worden hoor.
  Succes ermee,
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen